Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@04:50:38 GMT

چه اتفاقی رخ می‌دهد اگر ماه به زمین نزدیک‌تر شود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۷۵۱۹

چه اتفاقی رخ می‌دهد اگر ماه به زمین نزدیک‌تر شود؟

چه اتفاقی رخ می‌دهد اگر ماه در یک دوم فاصله‌ی کنونی از زمین قرار بگیرد؟ فوران آتش‌فشان، سیل و زلزله دور از انتظار نیست.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایو ساینس، "نیل کامینز" (Neil Comins)، فیزیکدان دانشگاه ماین درپاسخ به این سوال می‌گوید: در حقیقت طغیان آب‌ها دور از انتظار نیست. شناخته شده‌ترین اثر ماه بر زمین جزر و مد است و اگر ماه نصف فاصله‌ی کنونی را با زمین داشت، قدرت جزر و مد هشت برابر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه برخی از جزایر زمین بیشتر طول روز را در زیر آب بودند و مناطق ساحلی پر جمعیت نیز غیرقابل سکونت می‌شدند.

وی افزود: افزایش شدت جزر و مد تنها نتیجه‌ی نزدیک شدن ماه به زمین نیست. ماه بر روی خشکی‌های زمین نیز اثر می‌گذرد و اگر به طور اتفاقی به زمین نزدیک شود، امواج شدید انرژی به زمین برخورد می‌کند.

"جازمین اسکارلت" (Jazmin Scarlett) که یک آتش‌فشان‌شناس در دانشگاه "کوئین مری" (Queen Mary) لندن است، می‌گوید: بروز یک "گرانش ناگهانی" بر روی پوسته زمین اثر می‌گذارد و باعث ایجاد زمین‌لرزه‌های بیشتر و فوران آتش‌فشان‌ها می‌شود.

به طور مثال قمر "آیو" (Io) سیاره‌ی مشتری که از نظر آتش‌فشانی فعال‌ترین عضو منظومه‌ی شمسی است را در نظر بگیرید، این قمر در اثر گرانش سیاره‌ی مشتری بدین شکل درآمده است و اگر ماه نیز به زمین نزدیک شود، زمین سرنوشتی مشابه پیدا خواهد کرد.

علاوه بر اتفاق‌هایی که برای پوسته زمین رخ خواهد داد، در طول زمان سرعت چرخش زمین نیز کاهش می‌یابد. زمانی که ماه اقیانوس‌ها را به سمت خود می‌کشد، اصطکاک ایجاد شده بین آب‌ها و کف اقیانوس باعث کند شدن چرخش زمین می‌شود. به گفته‌ی "کامینز"، امروزه گردش زمین در حدود یک هزارم ثانیه در هر قرن کاهش می‌یابد و اگر ماه در فاصله‌ای معادل نصف فاصله‌ی کنونی با زمین قرار داشت، سرعت چرخش زمین با سرعت بیشتری کاهش می‌یافت.

اگر ما بتوانیم از زمین‌لرزه‌های ناگهانی، فوران آتش‌فشان، طولانی شدن روز و شب و جزر و مد شدید جان سالم به در ببریم، شاهد کسوف‌های مکرر خواهیم بود. از آن‌جا که ماه بخش بزرگی از آسمان را فرا می‌گیرد، احتمال عبور آن از جلوی خورشید بیشتر است. ظاهر ماه در آسمان مشابه ظاهر کنونی آن خواهد بود تنها کمی بزرگ‌تر.

اگر ماه به آرامی و نه به صورت ناگهانی به زمین نزدیک شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

به گفته‌ی "اسکارلت"، تغییرات در جذر و مد و پوسته زمین به آرامی رخ می‌دهد. روز و شب‌های طولانی می‌تواند جو زمین را تغییر دهد و باعث تغییراتی در تکامل موجودات شود.

آیا این امکان وجود دارد که ماه به زمین نزدیک شود؟

پاسخ این سوال تنها حدس و گمان است، اما "کامینز" می‌گوید: اگر یک سیاره‌ی بزرگ در زمان و مکان مناسب نزدیک به ماه و زمین قرار بگیرد، می‌تواند ماه را به سمت زمین سوق دهد. حتی اگر چنین اتفاقی رخ دهد، سال‌ها طول می‌کشد که ماه به نصف فاصله‌ی کنونی خود از زمین برسد و اثرات آن بلافاصله در زمین حس نخواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نجوم زمین نزدیک شود فاصله ی کنونی اتفاقی رخ آتش فشان جزر و مد اگر ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید

علی حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قدمت زعفران به ۳ هزار سال پیش باز می گردد، گفت: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که  براین اساس باید بیش از هزار تن زعفران برداشت شود، در حالیکه تولید فعلی یک چهارم این عدد است.

به گفته او، براساس فرمول همه ساله ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود، چراکه با جایگزینی مزارع هر چند سال یک بار، سطح زیرکشت ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده می شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم، اکنون این عدد  به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که با احتساب این سطح کشت زعفران و نیروی انسانی هزار تن محصول باید تولید شود، در حالیکه سنوات قبل ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شد.

حسینی ادامه داد: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلوگرم بود، در حالیکه اکنون با وجود افزایش سطح زیرکشت عملکرد به زیر ۳ کیلوگرم رسیده است. همچنین بر اساس آمار اعلامی در شرایط کنونی از میزان سطح زیر کشت  ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران تولید می شود.

عضو شورای ملی زعفران افزود: قیمت کنونی هر کیلو زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان است که تا چند ماه پیش، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود.

او با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود، گفت: بنابر آمار مصرف زعفران در افغانستان ۵ تن است که بر این اساس مابقی زعفران تولیدی مجدد به دیگر کشورها صادر می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • تصاویری عجیب از عملیات نجات جان یک بچه در سیل | چه اتفاقی برای او افتاد؟
  • چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟ + فیلم
  • مهاجم گلزن آماده تقابل با استقلال (عکس)
  • اتفاقی که بعد از نوشیدن هر روز چای در بدن می‌افتد
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید