Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لایو ساینس؛ یکی از سوالاتی که همیشه برای محققان وجود داشته و چندباری نیز براساس این سوال فیلم‌هایی ساخته شده، این است که اگر کره ماه ناگهان خیلی به زمین نزدیک شود و فاصله اش نصف فاصله کنونی با سیاره ما باشد؛ چه اتفاقی می‌افتد؟

بیشتر بخوانید

ناسا یک قدم به ماه نزدیکتر شده است نزدیک شدن ماه به زمین چه تاثیراتی دارد؟

نیل کامینز، فیزیکدان دانشگاه ماین در پاسخ به سوال اثرات نزدیک شدن کره ماه به زمین گفت: " طغیان آب‌های روی زمین دور خیلی دور از انتظار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشهورترین تاثیر ماه روی زمین، پدیده جزر و مد است و اگر فاصله ماه با زمین نصف فاطله کنونی شود، جزر و مد قدرتی هشت برابری پیدا می‌کنند و در نتیجه این اتفاق، برخی از جزایر بیشتر طول روز را در زیر آب خواهند بود و مناطق ساحلی نشین نیز عملا غیرقابل سکونت خواهند شد. "

این فیزیکدان در ادامه گفت:" افزایش شدت قدرت جزر و مد تنها تاثیر کم شدن فاصله ماه و زمین نیست. این موضوع روی خشکی‌های زمین هم تاثیر دارد و امواج شدید انرژی به زمین برخورد می‌کنند. "

جازمین اسکارلت، آتشفشان شناس دانشگاه کوئین مری در این باره گفت:" گرانش ناگهانی روی پوسته زمین تاثیرگذار است و همین موضوع هم باعث افزایش زمین لرزه‌ها و فوران آتشفشان می‌شود. " قمر Io که قمر سیاره مشتری است و از نظر آتشفشانی نیز فعال‌ترین عضو منظومه شمسی است؛ این قمر در اثر گرانش به این شکل در آمده و اگر ماه هم فاصله اش با زمین کم شود، زمین هم سرنوشتی مشابه مشتری پیدا می‌کند.

اتفاقات دیگری هم برای پوسته زمین رخ می‌دهد که ممکن است در طول زمان روی سرعت چرخش زمین هم تاثیر می‌گذارد و آن را کاهش می‌دهد. کاهش سرعت چرخش زمین هم به این دلیل رخ می‌دهد که ماه اقیانوس‌ها را به سمت خودش می‌کشد و اصطکاک ایجاد شده بین آب و کف اقیانوس این سرعت را کم می‌کند. کامینز در این باره گفت که گردش زمین ممکن است حدود یک هزارم ثانیه در هر قرن کم شود و اگر ماه فاصله کمی با زمین داشته باشد، این کاهش سرعت چرخش سریع‌تر خواهد شد.

اگر بشر بتواند از زمین لرزه‌های ناگهانی، جزر و مد شدید، طولانی شدن روز و شب و فوران آتشفشان زنده بیرون بیاید، کسوف‌های مکرری را خواهد دید. اگر فاصله ماه با زمین کم شود، این کره بخش بزرگی از آسمان را می‌گیرد و احتمال عبورش از جلوی خورشید بیشتر است و ظاهرش در آسمان شبیه به ظاهر کنونی است و فقط کمی بزرگتر خواهد شد.

اگر نه به صورت ناگهانی و کم کم به زمین نزدیک شود، در اینصورت چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

اسکارلت در پاسخ به این سوال گفت که در صورت آرام نزدیک شدن ماه به زمین، جزر و مد و پوسته زمین تغییرات آرامی را تجربه خواهند کرد. روز و شب طولانی می‌شود و همین موضوع می‌تواند جو زمین را تغییر را بدهد و در نتیجه تکامل موجودات نیز تغییراتی خواهند داشت.

آیا امکان نزدیک شدن ماه و زمین وجود دارد؟

دانشمندان فقط حدس و گمان‌هایی را در این باره زده اند، کامینز گفت که اگر سیاره‌ای بزرگ نزدیک به ماه و زمین قرار بگیرد و زمان و مکان درستی داشته باشد می‌تواند ماه را به سمت زمین هدایت کند. اگر این اتفاق هم بیوفتد سال‌های زیادی طول می‌کشد که ماه به یک دوم فاصله کنونی اش با زمین برسد و تا آن زمان اثرات مهمی روی زمین احساس نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کره ماه کره زمین منظومه شمسی نزدیک شدن جزر و مد زمین هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۰۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

براساس گزارش ایسنا، وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903247

دیگر خبرها

  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • تصاویری عجیب از عملیات نجات جان یک بچه در سیل | چه اتفاقی برای او افتاد؟
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟ + فیلم
  • مهاجم گلزن آماده تقابل با استقلال (عکس)
  • تلاش می‌کنیم ایستگاه دارک تا قدس در خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • تلاش می‌کنیم بخشی از خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید